annenberg-4annenberg-2annenberg-3annenberg-5annenberg-1

Warning: include(/home/arceng04/public_html/detail.php): failed to open stream: Permission denied in /home/arceng04/public_html/wp-content/themes/ARC/content-detail.php on line 29

Warning: include(): Failed opening 'detail.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php56/pear') in /home/arceng04/public_html/wp-content/themes/ARC/content-detail.php on line 29

Entertainment:

Wallis Annenberg Center
for Performing Arts

The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in the heart of Beverly Hills is a new cultural facility that preserves and adapts the landmark 1933 Post Office to include an adjacent new 500-seat state-of-the art theater. Three classrooms, a 150-seat flexible studio space, a donor lounge, production support services and administrative offices have been created within the historic building itself. ARC is working with SPF:architects and MATT construction on the project slated for Fall 2013 opening.

The electrical infrastructure and all mechanical systems of the 38,000 sq. ft. original Post Office required complete reworking and inherent challenges with a historic building renovation and preservation arose as the lobby and façade could not be altered whatsoever. Adjoining the landmark building, the new 500-seat, state-of-the-art Goldsmith Theater is the genesis of previous unsuccessful attempts to house the theatre within the historic structure. ARC carefully coordinated design and implementation of the Goldsmith Theatre’s MEP systems with the acoustician and lighting designer while staying open to the Annenberg Trust’s evolving needs, a complex and involved process.

m.architectmagazine.com